4 U Turn
Praktijk voor Bowen Techniek en Natuurgeneeskunde
ook verkoop van natuurprodukten

Reiki
Reiki is een natuurlijke en effectieve manier van genezen waarvoor je niets anders nodig hebt dan je handen. Letterlijk vertaald betekent het Japanse woord Reiki “universele levensenergie” en  het  wordt ook wel het “Usui Systeem van natuurlijk genezen” genoemd, naar dr. Mikao Usui, de herontdekker van het werken en genezen met deze helende energie.
 
de Reiki-leefregels
- Maak je - alleen vandaag - niet kwaad.
- Maak je - alleen vandaag - geen zorgen.
- Toon dankbaarheid.
- Doe je werk (aan jezelf) met waardering.
- Wees aardig voor mensen.
Dr. Mikao Usui
           
             

Reiki kenmerkt zich door eenvoud.
Bij een gebrek aan deze levensenergie verzwakt het immuunsysteem van de mens. Dit kan tot gevolg hebben dat ziekte eerder een kans krijgt, dat iemand bijvoorbeeld lichamelijk, geestelijk en emotioneel uit balans raakt of totaal opbrandt (burn out). Een (zelf) behandeling met Reiki activeert het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest. Hierdoor wordt het mogelijk om pijnlijke emoties, als gevolg van gebeurtenissen uit het  (nabije) verleden of het heden op een vriendelijke manier te verwerken en los te laten. Door deze genezingsprocessen komt er ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Zo kunnen er talenten en kwaliteiten naar boven komen waarvan men zich niet bewust was die te hebben, zoals creativiteit.

Reiki kan een welkome aanvulling zijn bij de behandeling van vrijwel elke ziekte of kwaal.

Wat kan Reiki voor u doen.
Een Reiki behandeling  werkt ontgiftend en bevrijdend voor lichaam en geest.

Reiki ondersteunt degene die behandeld wordt bij hetgeen op dat moment voor hem of haar het belangrijkste is. Daarom is het nooit strijdig met andere, al dan niet reguliere, behandelwijzen. Zo worden bijvoorbeeld de negatieve bijwerkingen van sommige medicijnen door behandelingen met Reiki vaak grotendeels geneutraliseerd, zonder dat de werking ervan wordt aangetast. Hierdoor kan het genezingsproces voorspoediger verlopen.

Niet alleen de genezing van het lichaam wordt door Reiki ondersteund; het helpt ons ook om pijnlijke emoties te verwerken en belemmerende overtuigingen los te laten, zodat er ruimte ontstaat voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

U hoeft niet bij voorbaat bang te zijn voor eventuele pijnlijke emoties die tijdens of na een behandeling los kunnen komen. Het is juist goed als dat gebeurt en Reiki helpt u daar op een vriendelijke wijze doorheen. Bovendien krijgt een mens nooit meer te verwerken dan wat hij of zij op dat moment aankan. Reiki ondersteund degene die behandeld wordt bij hetgeen op dat moment voor hem of haar het belangrijkste is, u ontvangt ook precies de hoeveelheid energie die u op dat moment nodig heeft. De krachtige,energie verlicht bij aanwezige pijn en brengt uw geest tot rust.

Reiki is nooit strijdig met andere al dan niet reguliere behandelwijzen; er wordt door mij NOOIT aangeraden om te stoppen met een reguliere behandeling.

Bij mensen die door ziekte of ouderdom in het eindstadium van hun leven zijn aangekomen en die daardoor angstig of onrustig zijn kan Reiki heel goed helpen, waardoor men zich vaak weer rustig en veilig voelt.

Reiki ontvangen voelt aangenaam, daarom zijn behandelingen ook heerlijk voor baby's, peuters en wat oudere kinderen, die er veelal goed op reageren .

Ik geef Reiki behandelingen volgens de oorspronkelijke Usui methode.

Tijdens de Reiki behandeling blijft u geheel gekleed.

Tarieven:

1ste behandeling met intake gesprek duur 1,5 uur : € 55
vervolg behandeling van 1 uur kosten: € 45